Apteekki­palvelut - Kalvolan apteekki

Reseptin uusiminen

Voit jättää reseptisi uusittavaksi apteekkiimme. Sähköinen uusiminen on meillä maksuton palvelu. 
Puhelinuusinnoista veloitamme 2,00 euroa uusimiskerralta. On hyvä huomioida, että lääkäri perii usein uusinnasta palkkion, joka tulee asiakkaan maksettavaksi.

Apteekki ei pysty uusimaan kaikkia reseptejä. Esim. antibioottikuureja lääkärit eivät yleensä uusi potilasta näkemättä. Keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä (esim. unilääkkeitä ja voimakkaita kipulääkkeitä) ei voida uusia puhelimitse. Näissä tapauksissa neuvomme sinua ottamaan yhteyttä suoraan lääkäriin. Reseptin toimituksen yhteydessä pyrimme käymään asiakkaan kanssa läpi reseptissä jäljellä oleva lääkemäärän.

Annosjakelu

Tarjoamme asiakkaillemme koneellista annosjakelua, jonka avulla lääkkeet on helppo muistaa ottaa joka päivä. Tarkistamme kokonaislääkityksesi ja toimitamme säännöllisesti käytettävät lääkkeet (tabletit tai kapselit) pakattuina muovisiin kerta-annospusseihin. Lääkkeet toimitetaan kahden viikon erissä. Lääkeannostelu on hyvä palvelu niille henkilöille, jolla on käytössä useita erilaisia lääkkeitä, ja jonka lääkitys on vakiintunutta ja säännöllistä. Palvelu on maksullista.

Lääkejätteet

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet voit palauttaa apteekkiin. Toimitamme ne edelleen hävitettäväksi ongelmajätelaitokselle. Lääkejätteitä ei saa hävittää talousjätteen mukana.

Jatkokäsittelyn helpottamiseksi lajittele lääkejätteet näin:

 • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät tarrat
 • Lääkkeitä sisältävät läpipainopakkaukset, lasi- tai muovipurkit ja neste- ja voidepakkaukset voit toimittaa apteekkiin esimerkiksi muovipussissa. Pakkauspahvit voit hävittää kotitalousjätteenä.
 • Erottele muusta lääkejätteestä elohopeakuumemittarit ja jodia sisältävät lääkkeet
 • Toimita ruiskut ja neulat apteekkiin kannellisessa läpäisemättömässä muovi- tai lasipurkissa

Lääkkeitä voi palauttaa ainoastaan hävitettäväksi. Lääketurvallisuussyistä apteekki ei hyvitä asiakkaalle jo luovutettuja mahdollisesti avaamattomiakaan lääkepakkauksia. Kaikki apteekkiin palautetut lääkepakkaukset toimitetaan lääkejätteinä hävitettäväksi. Lääkejätteiden palauttaminen on maksuton palvelu.

Työpaikkakassat

Apteekillamme on sopimukset useiden työpaikkakassojen kanssa. Jos olet työpaikkakassan jäsen, saat meiltä reseptilääkkeesi veloituksetta tai maksamalla kassan määrittelemään omavastuun.

Sopimuskassat:

 • Iittalan Lasitehtaan Sairauskassa
 • Keskon Sairauskassa
 • Koneen toimihenkilöiden vakuutuskassa
 • Koneen työntekijöiden vakuutuskassa
 • Repolan toimihenkilöiden Sairauskassa
 • Sairauskassa Walkia
 • Tampereen kaupungin sairauskassa
 • Tradekan sairauskassa
 • Vakuutuskassa Enerkemi
 • L&T sairauskassa

Lääkkeiden suorakorvaus

Apteekki ja Kela ovat solmineet suorakorvaussopimuksen, jolloin asiakas maksaa lääkkeestä vain omavastuu osuuden. Lääkekorvauksia maksetaan kolmessa korvausluokassa

 • peruskorvaus on 40 % lääkkeen hinnasta tai viitehinnasta
 • alempi erityiskorvaus on 65 % lääkkeen hinnasta tai viitehinnasta
 • ylempi erityiskorvaus on 100 % lääkkeen hinnasta tai viitehinnasta; asiakas maksaa kuitenkin 4,50 euron omavastuun jokaisesta ostamastaan lääkkeestä.
 • Korvausta maksetaan vasta, kun asiakkaan alkuomavastuu on täyttynyt. Alkuomavastuu on 50 euroa kalenterivuodessa. Alkuomavastuu ei koske lapsia ja nuoria. Sitä sovelletaan sen vuoden alusta, jolloin henkilö täyttää 19 vuotta.  

Vuosiomavastuu eli lääkekatto on kalenterivuosikohtainen. Vuonna 2019 vuosiomavastuu on 572,00 euroa.
Kun asiakkaan korvattavista valmisteista maksamat omavastuut (mukaan lukien alkuomavastuu) ylittävät vuosiomavastuun, hänellä on oikeus lääkkeiden lisäkorvaukseen loppuvuoden ajan. Asiakas kuitenkin maksaa jokaisesta ostamastaan lääkkeestä 2,50 euroa.

Lääkehoidon tarkistus

Lääkehoidon tarkistus suoritetaan reseptilääkkeen oston yhteydessä vertaamalla uutta lääkeostoa Kalvolan apteekista aikaisemmin tehtyihin reseptilääkeostoihin. Keskustelemme asiakkaan kanssa sopiiko uusi lääke käytettäväksi yhdessä muiden lääkkeiden kanssa. Käytössämme on lisäksi seuraavat tarkistuspalvelut, jotka ovat maksuttomia asiakkaalle ja lisäävät lääkityksen turvallisuutta:

 • lääkeaineiden haitoista kertova tietokanta
 • lääkkeiden yhteisvaikutusten tietokanta
 • lääkkeen käyttö raskauden ja imetyksen aikana
 • luontaistuotteiden käytön sopivuus lääkkeiden kanssa
 • iäkkäiden lääkityksen tarkastus

Tiliasiakkuus

Voit liittyä halutessasi apteekkimme tiliasiakkaaksi. Kaikki ostokset voidaan ostaa tällöin tiliin (myös itsehoitotuotteet) ja laskutamme ne kerran kuukaudessa. Tiliasiakkuus helpottaa sinua tilanteissa, joissa puolestasi asioi toinen henkilö (esim. kotihoidon henkilökunta, omainen, kotisairaanhoitaja). Asiakastiedot kirjataan apteekin asiakasrekisteriin, joissa näkyy mm. kanta-asiakkuus, veteraani alennus.

Kanta-asiakkuus

Kanta-asiakkaana saat keskittämisalennuksen ostoistasi. Keskittämisalennuksen perusteena on kaikkien samassa taloudessa asuvien, samalle asiakastilille liitettyjen henkilöiden kalenterivuoden aikana tehdyt ostot. Ostoihin lasketaan kaikki maksamasi reseptilääkkeiden omavastuuosuudet, ei-korvattavat osuudet, itsehoitolääkkeet- ja tuotteet, sekä palvelumaksut. Alennusta annetaan normaalihintaisista itsehoitotuotteista. Keskittämisalennusta ei anneta tarjoustuotteista tai muista alennetuista hinnoista eikä lääkkeistä. Liittyminen on ilmaista ja kanta-asiakaskorttina toimii Kela-korttisi.

Kanta-asiakas edut:

 • Liittymislahjana 20% alennuskuponki vapaa valintaiseen itsehoitotuotteeseen (ei koske lääkkeitä tai tarjoustuotteita)
 • Keskittämisalennus kaikille samassa taloudessa asuville
 • Tarjouksia kanta-asiakashinnoin

Ostohyvitys annetaan seuraavan taulukon mukaisesti

Ostokertymä € Alennus %
0-100€ 1 %
101-300€ 2 %
301-500€ 3 %
501-700€ 4 %
701-1000€ 5 %
1001€ - 7 %

Ostaessasi lääkkeitä pyrimme varmistamaan, että lääkkeet sopivat käytettäväksi yhdessä aikaisemmin Kalvolan apteekista ostettujen lääkkeiden kanssa. Mikäli lääkkeillä epäillään olevan haitallisia vakavia yhteisvaikutuksia, varmistamme tarvittaessa luvallasi hoitavalta lääkäriltä yhteiskäytön.

Terveydeksi-lehti

Jaamme asiakkaillemme Apteekin Terveydeksi –lehteä, joka on Suomen luetuin terveysaiheinen lehti. Asiakkaille jaettava ilmainen lehti välittää luotettavaa tietoa terveyden edistämisestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, kertoo lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä esittelee apteekkipalveluita.

Viihtyisät asiakastilat

Asiakastilat ovat viihtyisät, tilavat ja valoisat. Reseptintoimituspaikkoja on 3, joista yksi on seisomatiski. Kukin farmasisti palvelee asiakkaansa loppuun asti, eli meillä ei ole erillistä ns. ulosmeno -kassaa. Näin voimme varmistaa reseptilääkkeiden yhteydessä ostettujen itsehoitolääkkeiden soveltuvuuden muiden lääkkeiden kanssa. Tuotteet ovat sijoitettu käyttötarkoituksen mukaan omiin hyllyihin. Ammattitaitoinen henkilökuntamme neuvoo asiakkaitaan oikean tuotteen valinnassa. Meillä on käytössä ekologiset paperipussit ja näin kannamme omalta osaltamme vastuun ympäristöasioista.

Keskeinen sijainti ja hyvät parkkipaikat

Apteekin vieressä on iso parkkipaikka, johon saat autosi helposti. Apteekin vieressä on Otto-automaatti, S-market sekä Hyvinvointikeskus terveyskeskuksen kera. Iittalan kylätaajamaan ajat helposti, moottoritien liittymästä apteekkiimme on matkaa 2 km.

Erityispalvelut

 • Tietyt reseptilääkkeet vaativat erityisluvan hakemisen Fimealta ennen lääkkeen toimittamista. Huolehdimme luvan hakemisen asiakkaille. Lisätietoja erityisluvan hakemisesta saa apteekistamme. Fimea veloittaa erityisluvasta käsittelymaksun.
 • Schengen-sopimuksessa säädetään todistuksesta, jolla yksityishenkilön tulee osoittaa mukanaan kuljettamiensa huumaavien tai psykotrooppista ainetta sisältävien lääkkeiden tarpeellisuus matkustaessaan Schengen-alueella. Schengen-sopimuksen piiriin kuuluvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tšekki, Slovakia, Unkari, Slovenia, Malta ja Sveitsi.  Lisätietoja Schengen todistuksesta saa apteekistamme. Palvelu on maksullinen.
 • Dialyysinesteiden kotiinkuljetus hoituu Kalvolan alueelle maksutta. Kysy lisää palvelusta apteekistamme.